duminică, 26 octombrie 2008

Auz de SuperBABA

Inca o data s-a dovedit ca pensionarii se trezesc bine de dimineata si pornesc inspre piata, iar cartierul cel mai plin de aceste persoane este Grigorescu.


Ascult muzica. Am castile in urechi si ma aflu in autobuzul cu numarul 30. Am pornit din cartierul Grigorescu inspre Marasti. In fata mea pe doua scaune se afla o nepotica impreuna cu bunica ei. Draguta priveliste, imi spun. O noua oprire, iar in autobuz se inghesuie alti pensionari. Intre ei, o doamna. Ma impinge ca sa isi faca loc. Eu ma asez intre cele 4 scaune paralele din autobuz si ii zambesc bunicutei. Apoi, concentrata ascult muzica. Ceva de la Vama. Doamna care abia se suise in autotobuz imi face semne disperate. "Poti da muzica mai incet? Cum poti sa asculti muzica asa tare", imi spune ea. O privesc surprinsa. Ma uit in jos, dau volumul mai incet, iar bunicuta si nepoata imi zambesc. Iarasi semne. De data asta, din partea bunicutei. Citesc printre randuri. "E nebuna", imi zice. Zambesc si tac. Se apropie statia Memorandumului. Prima coboara doamna care are un auz mai ceva ca Superman, apoi bunica. "Nu se auzea nimic", imi zice razand bunica.

Cred si eu.:))

O lume nebuna, nebuna de tot. Plina de pensionari cu auz de Superman.

2 comentarii:

Claudia Stanciu spunea...

Fata, babe mai nebune ca-n Valcea te asigur ca nu gasesti... :)))

Scoobytza spunea...

:)) Cunoastem si individele din Valcea! ;;) Mi-am adus aminte o faza. Cand m-am mutat in Budesti (printr-a saptea) o baba m-a certat pe strada ca nu am salutat-o, desi eu nu o stiam. (cica fusese la biserica duminica si atunci am cunoscut-o) Asa ca... si alea din Valcea sunt nebune.:)) De atunci, dau "saru'mana" la toata populatia de varsta a treia din RIO de BUDESTI.:)) - mai ales, daca sunt femei alis Radioshantz de Budesti.=))