sâmbătă, 6 decembrie 2008

Acasa la Rio de Budesti cel europenizat



De fiecare data cand revin acasa am cel mai frumos sentiment de bucurie. De fiecare data cand revin acasa ma uit la diferentele dintre Cluj si Valcea, dintre Nord si Sud, dar nu imi pasa pentru ca... exista ceva aparte in locul asta, chiar daca nu are aceeasi cultura sau arhitectura ca si Clujul, chiar daca "granita" (cum imi spun unii colegi si amici) a fost intotdeauna intre Sibiu si Valcea.

Acasa. E cel mai frumos sentiment. Atunci cand intru pe poarta, cand simt "mirosul" de Valcea, cand stau la o poveste cu tata sau cu micuta mea Crissu.

Drumul dintre Cluj si Valcea a fost parca mult mai scurt ieri. Adi a ajuns la mine acasa pe la 6 si jumatate si am pornit imediat. Pe drum, like always, am inceput sa ne prostim, sa facem pe babele, sa ne pozam (e singurul care nu imi spune ca il deranjez la volan :P) cu fularul meu de super baba:D.

Nu stiu cum, dar tata intotdeauna intuieste cand ii pregatesc ceva. Nu i-am spus ca vin acasa, doar era surpriza de mos. Totusi, pe la 8 jumate dimineata ma suna si ma intreaba cand ajung. Again... i-am zis ca abereaza, ca e zi de lucru la "the day".
Noroc ca mi-a iesit pasienta dupa ce i-am povestit si de "protestele" la care urma sa merg si... omul m-a crezut pana s-a trezit cu his crazy girl batand in geam.:)

Surprize, surprize!

The next step a fost vaccinul antigripal pe care mi l-am facut si, acum, la numai 12 ore de atunci sunt racita cobza. Damn'!

PS: Budesti-ul e comuna "europeana". Dupa opt ani, in plina campanie electorala, strada/ satul Racovita s-a trezit cu "ulita principala" asfaltata. "Urias asfalt!", ar spune unii. Mna...ma bucur pe de-o parte ca au pus asfalt, pe de alta - gata cu saniusul, iar pe cea de-a treia... nu ma mai bucur de nimic pentru ca nu si-au finalizat treaba. Pe stradutele care se intersecteaza cu "ulita principala" nu au asfaltat, dar mai au timp pana la urmatoarele alegeri sa faca asta. Doar ce naiba! In opt/noua ani de cand m-am mutat aici, au putut oamenii sa mearga prin balti, namoale si alte cele. Si nici nu sunt mai putin de cinci kilometri pana in prea minunatul Ramnicu Valcea ca daca sar Oltul ajung pe terasa in Pizza Ok si asta e in plin centru.

Cah!!!-

Scoobytza

(In curand, voi avea pe blog fotografiile cu straduta si cu baticul de super baba, pana una-alta merg si alea de pe drum - primele)

4 comentarii:

Anonim spunea...

:)) Bine ca nu ma dai in gat la politie... :) shtii ca doar ca merg regulamentar... ca ajung rpd la valcea... e altceva:D Eo pot vedea diferentele de la MAI NORD la MAI SUD ca tine saptamana de saptamana... dar pt ca in lumea asta toate au un echilibru... Intre baia mare si bucureshti echilibru e Valcea si cluj, nu ? ;;) :X Doamne ce tare m-am atasat de orasu ala... :X (era sa spun "nu-mi vine sa cred")... :)) Budesti city... e lux... a evoluat de la an la an :)) oricum... am avut onoarea sa merg pe drumul asfaltat inaintea ta :))) :P

Anonim spunea...

FORZZA SCOOBYTZA, LALALALA!!!

Anonim spunea...

sa nu-ti mai faci in veci vaccin anti gripa!!! e crima!!!!

btw its ellie :)

astept pozele cu budestiul :)

Anonim spunea...

Not long ago, I have thought about something like that, but I did not realize you are so deep, it seems that I need to continuously strengthen the learning!