vineri, 14 septembrie 2007

In the world of crazy minds


Viata celor care traiesc in lumea aceasta este diferita si, in acelasi timp , asematoare. In fiecare zi, oamenii infrunta probleme de tot felul. Unii renunta la viata lor pentru ca nu fac fata, in timp ce altii se adancesc intr-un univers cu totul necunoscut celor care ii inconjoara. Este si cazul Ravenei, o femeie modesta pe care am cunoscut-o in timp ce asteptam sa il intervievez pe un cunoscut medic psihiatru clujean. In timp ce stateam pe o banca, femeia m-a abordat. M-a intrebat daca fumez si i-am raspuns ca nu. Avea nevoie de o bricheta. La randul meu am intrebat-o din ce motiv il cauta pe medical clujean. Raspunsul a venit mai mult singur… “Am venit la domnul doctor pentru ca vreau sa lucrez. Vreau sa pun painea in lazi” –mi-a povestit Ravena.
Gandindu-ma ca femeia a venit la doctor pentru mai mult decat un sfat sau un ajutor, am intrebat-o daca sufera de vreo boala. Ravena mi-a povestit intristata despre experienta care o macina. “Aud niste voci care nu ma lasa in pace. Imi spun cum sa fac de mancare si, chiar, imi misca mana. Sunt suparata pentru ca nu mai pot sa gatesc. Am lucrat ca ajutor de bucatar inainte. Si am mai lucrat si la o sera de legume..Sotul meu ma supara pentru ca nu ma asculta. Ii place sa puna lingura in chiuveta din baie si mie nu imi place asta.”
Continuandu-si povestea, Ravena mi-a zis: “Vreau sa imi fac prieteni, dar nu cu toata lumea pot vorbi. Unii zic ca sunt bolnava si nu ma baga in seama…”

Exista oameni pe care nu ii putem intelege pentru ca in mintea noastra ii consideram “nebuni”. Si Don Quijote era nebun…Iar noi traim intr-o lume nebuna in care problemele care ne coplesesc ne fac sa pierdem contactul cu realitatea. Poate ca asa s-a intamplat si cu Ravena. We live in a world of crazy minds!

• Cristina PIRVU

Un comentariu:

Unknown spunea...

Cutremurator..
Felicitari ai fost inspirata.