Ma intreb cum este posibil ca Institutul care deserveste intreaga regiune de Nord sa fie intr-o situatie de criza. Un singur aparat vechi si carpit de zeci de ori diagnosticheaza si trateaza bolnavii sositi la spital in stare grava, cu infarcturi. Cum este posibil ca un asemenea aparat sa fie dat unui alt spital, unde din sursele mele, se pare ca nu exista un specialist...Cine stie?
Oricum, asa cum spune un cunoscut om de televiziune: "Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"... sau mai bine spus"Traim in Romania si murim de infarcturi". Asta in conditiile in care, un infarct poate poate fi diagnosticat si chiar tratat rapid cu ajutorul angiografului, un aparat deloc ieftin, un aparat care costa aproape 1,5 milioane de euro.
Ministerul promite Institutului Inimii ca va primi un asemenea aparat insa, drumul este lung pana la Cluj, licitatia pentru achizitia de angiografe fiind blocata de contestatiile a doua dintre firmele producatoare. Din spusele sefului sectiei de chirurgie cardiovasculara, s-ar parea ca aparatul mai "rezista" vreo 6 luni. Intre timp, medicii si bolnavii (aflati pe liste de asteptare pana in luna ianuarie) spera. Doar atat pot face.
Cristina PIRVU
cristina_pirvu2004@yahoo.com
www.ziuadecj.ro/action/article?ID=5887 ==> Aici puteti citi in intregime articolul!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu