sâmbătă, 12 aprilie 2008

Amintiri din copilarie --Porckusor

Adi mi-a trimis un mail cu amintirile lui din copilarie... Acesta este continutul lui:

cele mai multe prostii de cand sunt mic... le-am facut doar din ambitii prostesti.
Printre povestile care n-o sa moara niciodata se numara : facutul de bombe din televizorul bunicii, pacalirea strabunicii ca a picat un verisor in fantana, excursii pe munti si reintoarcere glorioasa a micilor monstrii de namol.
Cand eram mic... eram un fel de olar... tot ce nu-mi permiteam sa-mi cumpar... confectionam... pamant la discretie, putina apa si imaginatie. Telefon mobil in anii 94', televizor cu telecomanda si numar nelimitat de programe, cele mai diversificate si speciale preparate culinare, calculator portabil, chiar si o retea de calculatoare, orice era posibil si functionau ireprosabil.
Aventuri la furatu cireselor din ciresu familiei :)) Fiind si dus cu pluta, la fel ca acum, nu puteam refuza invitatia unor copii din sat de a merge la ciresul bunicilor sa furam cirese. Desigur ca fiind ciresul bunicilor puteam manca oricate, oricand, dar au fost mai gustoase daca le-am furat impreuna cu alti copii care nu aveau privilegiul meu.
Fiind la camin in Baia Mare, cand mergeam la tzara, evident era vacantza... doar ca s-a intamplat sa raman odata mai mult timp acolo si dupa ce-a inceput scoala... bunii nu ma lasau la gradinita din sat... asha ca... intr-o dimineata am sarit pe geam si dus am fost... tot satu ma cauta... dar nici o sansa sa ma gaseasca... eram cuminte, ma jucam cu ceilalti copii la gradinitza din sat.
Eram un gigolo... am observat ca daca ma dau ranit.. fetele de la gradinitza roiesc in jurul meu. nu era zi sa nu trag cate-o tranta... vantaile erau slabiciunea fetelor... cand am reushit performanta sa am o rana deschisa... sange... bleah... totul a fost ideal... ma simteam mai bine decat inainte:))
In capatul patului de la gradinita, aveam o gaura... in timpul somnului de la amiaz.. m-am gandit sa fac concurs cu colega de la patul celalalt... care umple primu gaura cu scuipat... :)) din pacate.. eo eram mai lent.. si nu s-a umplut... dupa ce-a cashtigat... fetita a fost foarte de treaba.. si m-a lasat sa iau scuipatu ei.. sa pun in gaura patului meu... cand imi admiram mai tare opera... a aparut si doamna profesoara... si eu fiind singurul cu scuipat in pat... am incasat-o :))
De ziua mea... inca pe vremea cand eram la gradinitza.. prin grupa aproape mare... eram mandru de mine... era ziua mea... ashteptam sa vina mama sa aduca bomboane... sa fiu eo in centrul atentiei :)) a aparut o problema... in timp ce dormeam de amiaz, inainte sa apara mama cu cateva minute... pe finalul programului de dormit... am facut pe mine :)) m-am ferit eo cat m-am ferit.. dar statuia a fost descoperita si toata lumea s-a minunat.. fix cand mi s-a cantat la multzi ani... :)) pantalonii mei erau mai uzi ca niciodata... :))
Stand acasa... cu un unchi de-al meu... tot timpu ne bateam... eram foarte voinic.. de loveam o musca aveam luxatie 3 zile... asha ca... pe unchiu il bateam fara drept de apel.. dar... in aceasta minunata zi... ne-a venit noua ideea sa mergem in camera parintilor mei.. cea mai mare camera din apartament... sa imi arate el niste figuri ninja... si pac pac sare el cu picioru peste capu meu.. da din maini urla... si exclama : "Triplu axel shurub" si cu un picior in aer si mainile pregatite de atac mortal... sare odata si se invarte.. mai sare odata... si pac... lovitura finala... un cap imparabil in candelabru... senzational... totul era praf.. cap, candelabru... Si cred ca asha a aparut Super Glue=))
Bataie pe placinte. Nu era saptamana in care bunica sa nu ne faca placinta cu branza. Placinta aproape creata, ca in Maramures. Subtire de tot, cu multa branza dulce. O nebunie. Eram 3 verisori infometati, mancam foarte diversificat cartofi pai si placinte. Problema era... cine o mananca pe prima. Asha ca... dintre 2 baieti si o fata... unu dintre noi manca prima placinta si fata manca bataie... :))
La pescuit. Cand gaseam si eo prin casa ace de gamaile, ace de siguranta, primu lucru care-l faceam.. era sa-l indoi.. din cand in cand... semanau cu acele de pescuit.. asha ca mergeam la pescuit pe malul unui canal din spatele casei care duce spre raul Somes, Fiind prost ingrijit era plin de broaste dar erau foarte faine. Mari, verzi, cu burta alba. Pesti nu prea prindeam.. dar broastele fiind mai proaste papau carligu si cand era gol.. :)) Am prins intr-o zi vreo 2-3 broaste mari frumoase... si le-am adus acasa la bloc... lux... nu shtiam ca ele mai umbla si pe uscat.. le-am pus in vana plina cu apa.. si-am plecat la gradinita(eram maricel, cu cheia in gat)... cand a ajuns mama acasa... pfuuu veselie.. tot blocu fugea dupa si de broastele mele... broastele au sarit din vana... pe balcon.. si de pe balcon jos la vecinu pe balcon... si la vecinu in casa... si toata lumea.. braosca... :))
Cand aveam papagali... un prieten a venit in vizita la noi.. cu parintii lui.. si jucandu-se cu ei.. a lasat usa deschisa.. si a fugit un papagal.. Eram eo mic si amarat.. da aveam o gura cat o sura... toata seara... cu randu.. toti vecinii ciripeau cat mai convingator ca sa-i auda papagalu meu si sa se intoarca... A fugit Lola, femeia... si Coco, era folosit pe post de atractie fatala... doar ca shtiti cum e... pasarica e a ta pana o cipileste altu. so.. nu s-a mai intors... Vecinii au mai ciripit vreo 2-3 saptamani si dupa seara aia... doar se mai intalneau cu mine si daca aveau alte preocupari o incasau rau.
La scoala m-am indragostit(clasa 1)... era jale... nu stiam scrie.. dar aveam o verisoara care stia(am aflat ca nu prea) si am stat o noapte intreaga sa-i scriem o declaratie de dragoste colegei mele... nu shtiam ce a scris.. in principiu trebuia sa scrie dupa dictare... :)) ce-a iesit nu va puteti imagina... cand a vazut hartiuta(coala A4 fata/verso) a fugit direct la invatatoare... de acolo a inceput distractia... dar totul e bine cand nu se termina prost.

As mai continua.. ca n-am putut sta cuminte nici un pic...

Un comentariu:

Anonim spunea...

nu ma judecati dupa ce faceam cand eram mic:)) n-am zis vre-o secunda ca eram normal si d-alea :> tot eo eram...