marți, 7 septembrie 2010

Impresii din Mamaia

Timpul trece incredibil de repede, iar vacanta mea se scurteaza cu fiecare moment care s-a scurs irecuperabil. Ma bucur ca in aceste zile am apucat sa ma relaxez si ... sa dorm. Da, am dormit muuuult de tot -somn pe plaja sau in camera de hotel. Ce bine este sa dormi mult. Tot de cand am intrat in concediu m-am cam ferit sa citesc stirile (Nu mi-a reusit!), desi aproape in fiecare zi ochii mi-au zburat pe editiile Ziua de Cluj, Realitatea TV, dar si ale catorva tabloide.

Am fost si in vreo cateva cluburi, insa nu pot sa spun ca m-am distrat prea mult. In luna septembrie viata de noapte in Mamaia este cam moarta. La propriu. Ce vreau sa spun cu asta? Exista cluburi aici... multe, multe de tot. Insa in septembrie sunt toate goale. Clubul unde am vazut cei mai multi oameni a fost Jezoo - vreo 30. In restul, sufla vantul. Mamaia e mult mai linistita in septembrie, decat in sezon. Tineri sunt destui de putini, iar daca exista - sunt proaspat parinti, proaspat casatoriti sau au sub 18 ani. O chestie faina la un sejur in Mamaia in luna septembrie e ca totul este mai ieftin, uneori la jumatate de pret. Cluburile au tot felul de oferte, iar preturile la Aqua Magic, la inchiriat de hidrobiciclete sau barci sunt mult mai mici decat in sezon. De exemplu, in Clubul Desire - luni, marti, miercuri, joi - intre orele 21-23 bauturile sunt la jumatate de pret. (asta inseamna ca sunt aduse la preturi omenesti si ca o cola costa 2, 5 lei, o pina colada costa 7 lei, o tequila 4,5 lei) In clubul Jezoo nu exista intrare si nici in Wave. (unde am ajuns din intamplare pentru cateva minute). In Bellagio - cel mai de fite club din Mamaia nu am avut tupeu sa intru. Avand in vedere luxul afisat, ma tem ca Dieselul clujean este un mic copil.

O chestie destul de aiurea in Mamaia o reprezinta preturile umflate cu pompa la unele magazine de pe plaja unde gasesti o amarata de punga de chipsuri care costa 3 lei oriunde in Cluj cu un pret de trei ori mai mare. Daca mergi un pic mai departe de plaja, preturile incep sa redevina normale.


Hmmm... Ce nu imi place la Mamaia? kitsch-ul. Reclame mari, mizerie, tiganie. In satul de vacanta - nici nu stiu la ce ma asteptam. Cineva mi-a descris locul ca fiind foarte frumos, cu case construite dupa stilurile fiecarei regiuni din tara. Cand am ajuns acolo, nu am vazut decat tiganie, mizerie, chinezisme.


Pe de alta parte, un plus pentru Mamaia au fost apa curata si curatenia de pe plaja. Incredibil, dar da...pe o plaja din Romania este curatenie. Spre deosebire de vacanta la Costinesti, de acum trei ani cand imi afundam picioarele in nisip printre chistoace, acum plaja a fost mai curata. Nu spun ca in totalitate, dar oricum asta e un plus.

E frumos in Mamaia. Chiar si in septembrie. Din fericire, eu am prins vreme buna si o sa ma intorc acasa bronzata.

Deocamdata astea sunt primele impresii din "uriasul" meu concediu.
Scoobytza

Un comentariu:

Sorina spunea...

Desi multi romani nu se gandesc la acest lucru, faima statiunii se datoreaza in mare parte Familiei Regale a Romaniei. In anul 1922, Regele Ferdinand si Regina Maria au construit palatul regal “Cara-Dalga”. Regina Maria chiar a scris in memoriile sale “Mamaia a adus mereu multa bucurie noua tuturor”.