miercuri, 14 martie 2012

Revolta impotriva taximetristilor!

Aviz pentru toti prietenii mei: Cand ma auziti ca vreau sa iau un taxi, dati-mi un sut in fund! Cel putin o perioada cred ca o sa ii las someri pe taximetristii din Cluj care, datorita mie si a altora, au avut un banut in plus sa isi plateasca cheltuieli, facturi sau poate un litru-doi de benzina sau motorina.

Lasand la o parte, taximetristii care asculta manele, care fumeaza ca serpii, care trec pe rosu sau merg cu prea multa viteza, lasandu-i de-o parte pe taximetristii care atunci cand aud adresa Helthai Gaspar, 1B, sediul ZIUA si Realitatea, incep sa imi povesteasca toata viata lor, in aceasta seara am decis sa ma revolt impotriva taximetristilor de nimic! Impotriva acelora care sunt nesimtiti cu clientii si lipsiti de respect. Unul dintre cele mai esentiale lucruri in orice meserie ai avea este respectul.

In seara asta, am decis sa ies cu Andra si Razvan la un ceai. Pentru ca Andra a ajuns mai repede la local, am decis sa luam taxiul. Surpriza insa! Taximetristul nostru care a pornit frumos din fata de la Mc din Manastur, a mers apoi pe Izlazului, pe Calea Manastur si apoi a decis sa faca o schimbare a traseului... Cum? Pentru vreo 2 lei in plus pe magnificul ceas care ne taxeaza a intrat pe strada Clinicilor, iar apoi a ocolit Piata Unirii ca sa ne lase pe Memo. Am lasat de la mine, desi la un moment dat, eu si Razvan ne uitam unul la celalalt si asteptam sa vedem unde anume are de gand sa ne duca individul. I-am platit cursa, de 9 lei si un pic si numai de'a dracu' am asteptat sa imi dea rest un leu.

Dupa rasete, zambete si povesti prin oras, avand in vedere ca afara picura, iar eu nu aveam nici cel mai mic chef sa umblu prin frig, i-am propus lui Razvan sa mergem spre casa tot cu taxi. Surpriza numarul doi a serii. Individul ne duce frumos pana pe Izlazului. Ne lasa in fata blocului. Suma de achitat: 7,90. Ii dau omului zece lei si astept restul. Si astept si astept si iar astept. Intr-un final imi zice tipul... ca nu am sa ii dau 2-3 lei ca el nu are sa imi dea rest. Fucking shit! Daca nici la 10 lei nu ai de unde da rest ca taximetrist, nu stiu ce sa mai zic! Sictirita, am iesit din masina. Chiar cand sa ma dau jos, imi zice individul daca vreau sa astept ca merge sa schimbe banii! Da' de unde! "Tine-ti aia 2 lei rest si fa ce vrei cu ei", imi venea sa ii arunc in fata.

Astea doua sunt experientele cele mai recente cu taximetristi. Ma intreb ce s-ar fi intamplat daca nu as fi avut un leu sau doi sa achit cursa intreaga? M-ar fi lasat vreunul dintre taximetristii astia de prost gust sa ies din masina, asa, fara nicio mustrare? Imi mai aduc aminte de un taximetrist care nu a vrut sa lase un amic sa plece de la el din masina pentru ca nu mai avea sa ii dea un leu. Imi aduc aminte de un altul care ne-a luat pe mine si pe un coleg de la redactie intr-o dupa-masa si tot drumul ne-a vorbit despre problemele lui, despre faptul ca i-a lovit unul masina. Povesti de adormit copiii si, totusi, le-am ascultat. Sunt genul de om care lasa bacsis oriunde merge si genul care lasa bacsis cu drag atunci cand servirea e pe masura, dar mi se pare o nesimtire maxima sa iti furi clientii in felul asta.

Ultimul taximetrist dragut pe care l-am intalnit a fost in urma cu vreo luna. Eram cu sora-mea in masina si radeam. A fost respectuos, a intervenit in discutie atunci cand a crezut ca e potrivit si ne-a dus cu grija acasa, fara sa ocoleasca sau sa faca tot felul de smecherii. Din pacate, oamenii de genul asta se imputineaza.

Scoobytza

2 comentarii:

Andra spunea...

Apropo de taximetriști. Cred că e lună plină sau ceva planete nu stau bine, pentru că și taximetristul care m-a adus până acasă în seara asta a fost de toată jena. După ce că m-a întrebat unde e strada, dacă pot să-i explic că el „îi nou” și nu știe, a încurcat toate străzile pe care i le-am indicat, pentru că vorbea la telefon și schimba vitezele cu mâna stângă în timp ce-i explicam cum ajunge unde trebuie! Am ocolit de mi-a venit rău și era să avem accident. Dacă mai pățesc așa ceva, am zis că fac reclamație la dispecerat, pe cuvânt!

Scoobytza spunea...

Sa faci! Nici eu nu ma mai las fraierita cum am facut azi! Chiar nu imi pasa de aia cativa lei pe care i-am dat in plus, ma deranjeaza atitudinea...