duminică, 28 octombrie 2007

REGULAMENT CONCURSUL NATIONAL DE JURNALISM

Universitatea Babeş-Bolyai

Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării

Catedra de Jurnalism

şi

Asociaţia Studenţilor la Jurnalism din România ASJR

sediul central Cluj-Napoca

organizează

Concursul Naţional Studenţesc de Jurnalism

Ediţia I, Cluj-Napoca, 2007

Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Catedra de Jurnalism şi Asociaţia Studenţilor la Jurnalism din România ASJR cu sediul central în Cluj-Napoca organizează prima ediţie a Concursului Naţional Studenţesc de Jurnalism.

Proiectul se impune ca o strategie de implicare în mod responsabil şi competitiv a studenţilor specializării de Jurnalism a oricărei facultăţi de profil din ţară. Oferă oportunitatea realizării unui dialog real şi a unui schimb de experienţă între centre de învăţământ jurnalistic la nivel naţional. Această colaborare studenţească deschide perspective unitare asupra fenomenului jurnalistic în ansamblu, încercând să scoată în evidenţă avantajele şi dezavantajele regionalismului mediatic. La realizarea proiectului vor contribui studenţi din toţi anii de studiu.

Obiective Generale:

  1. Promovarea talentului jurnalistic în rândul studenţilor de la specializările facultăţilor de jurnalism din ţară
  2. Dezvoltarea spiritului competitiv la nivel comunicaţional, într-o societate concurenţială
  3. Realizarea unui schimb de experienţă între centrele universitare de jurnalism la nivel naţional
  4. Socializarea studenţilor, viitori jurnalişti

Obiective Specifice:

  1. Participarea studenţilor cu articole personale la concursurile organizate pe cele trei genuri jurnalistice: reportaj, interviu, anchetă jurnalistică
  2. Implicarea în dezbateri pe teme de jurnalism
  3. Realizarea unei expoziţii a publicaţiilor studenţeşti

Descrierea detaliată a activităţilor:

Concursul are două etape:

Etapa preliminară 25.10.2007 – 25.11.2007

Această etapă constă în înscrierea materialelor în concurs. Pentru secţiunile Presă Scrisă, Fotojurnalism şi Blog materialele se vor trimite pe adresa de e-mail concurs.asjr@gmail.com iar pentru secţiunile Radio, TV materialele pe suport CD/DVD se vor trimte pe adresa facultăţii.

Etapa finală 6 – 8 decembrie 2007 se va desfăşura la Cluj-Napoca.




Secţiunile concursului sunt:

Presă scrisă

La această secţiune se vor înscrie studenţi care au realizat un interviu şi la alegere o anchetă sau un reportaj, care au fost publicate, sunt în curs de publicare sau au fost realizate în scopul participării la acest concurs. Vor intra în finală 10 lucrări.

Radio

La această secţiune se vor înscrie studenţi care au realizat un reportaj şi o ştire în format audio, şi proiectul unei emisiuni radio l-au publicat, este în curs de publicare sau a fost realizat în scopul participării la acest festival. Vor intra în finală 10 lucrări.

TV

La această secţiune se vor înscrie studenţi care au realizat un reportaj, un interviu, sau un documentar în format video, l-au publicat, este în curs de publicare sau a fost realizat în scopul participării la acest festival. Vor intra în finală 5 lucrări.

Fotojurnalism

Implică participarea în concurs cu un fotoreportaj pe tema 1 Decembrie European. Vor intra în finală 10 lucrări.

Blog

La această secţiune se vor înscrie studenţi care au realizat un blog. Vor intra în finala 5 lucrări.

Mese rotunde pe teme de jurnalism

Este secţiunea la care sunt invitaţi toţi participanţii.

REGULAMENT DE PARTICIPARE

Participanţii trebuie să fie studenţi (şi/sau masteranzi) la specializarea Jurnalism, la oricare facultate din România (de stat sau privată). Pentru înscrierea în concurs sunt necesare următoarele:

- formular de înscriere (care poate fi descarcat de pe www.asjr.ro)

- adeverinţă de studii în original

- copie xerox după cartea de identitate

Etapa preliminară (25.10.2007 - 25.11.2007):

Materialele care se vor înscrie în concurs vor fi trimise prin Prioripost la adresa: Universitatea Babeş-Bolyai, Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, Catedra de Jurnalism, Str. General Traian Moşoiu nr. 71, cod 400132, Cluj-Napoca, judeţul Cluj, cu specificaţia “pentru Concursul Naţional Studenţesc de Jurnalism” (responsabil proiect Claudia Chiorean). Data limită de primire a materialelor este 25.11.2007.

Plicul trebuie să conţină: formularul de înscriere completat, adeverinţa de studii, copie xerox după cartea de identitate şi în funcţie de secţiunea de concurs materialul jurnalistic după cum urmează:

Secţiunea Presă Scrisă: un interviu şi la alegere un reportaj sau o anchetă, care au fost publicate, sunt în curs de publicare sau au fost realizate în scopul participării la acest concurs. În redactarea documentelor se va ţine cont de următoarele specificaţii: font Times New Roman, mărime font 12, Justify, spaţiere 1,5.

Secţiunea Fotojurnalism: un fotoreportaj în format .jpeg (pe suport CD/DVD) cu tema „1 Decembrie European”.

Secţiunea TV: la alegere, un reportaj, un interviu, sau un documentar în format video (pe suport CD/DVD), care a fost difuzat, este în curs de difuzare sau a fost realizat în scopul participării la acest concurs.

Secţiunea Radio: un reportaj şi o ştire în format audio (mp3), şi proiectul unei emisiuni radio pe care le-au publicat, sunt în curs de publicare sau au fost realizate în scopul participării la acest concurs.

Pentru secţiunea Blog se vor trimite la adresa mai sus menţionată doar formularul de înscriere completat, adeverinţa de studii, şi copia xerox după cartea de identitate, iar linkul blogului se va înscrie pe adresa de mail concurs.asjr@gmail.com (unde se vor menţiona şi datele de contact).

Etapa finală (6-8 decembrie 2007, Cluj-Napoca)

În urma deliberării juriului autorizat pentru etapa preliminară, vor intra în concurs: 10 lucrări la secţiunea Presă Scrisă, 10 lucrări la secţiunea Radio, 5 lucrări la secţiunea TV, 10 lucrări la secţiunea Fotojurnalism şi 5 lucrări la secţiunea Blog.

Aceste lucrări vor fi prezentate de căte autori în cadrul concursului desfăşurat la Cluj-Napoca. Juriul format din jurnalişti din România va evalua lucrările şi va alege câştigătorii.

Premii:

    • Presă scrisă: 1 laptop
    • Blog: 1 laptop
    • Radio: 1 Reportofon
    • Fotojurnalism: 1 Aparat Foto Digital
    • TV: 1 cameră video

Niciun comentariu: