sâmbătă, 19 iulie 2008

America's Crize


America, taramul tuturor posibilitatilor... Asta a fost acum 400 de ani cand a fost descoperita de Columb si asta este si acum pentru majoritatea cunoscutilor mei. Se pare insa ca acum America traverseaza o criza. Sa fie asemanatoare celei din anii 30? Atunci cand a fost interzis si consumul de alcool, cand Statele Unite erau macinate de coruptie si de "gangsteri"?

Nu... Statele Unite nu se vor mai intoarce niciodata la acea etapa, insa se afla in criza. O mare criza. O vad pe fetele oamenilor care mai indraznesc sa calatoreasca, vad asta afisata pe masini. Mai vad criza americaneasca si in autobuze, in transportul public. despre ce este vorba? Despre pretul in crestere al benzinei. Americanii platesc patru dolari pentru galonul de benzina. 1 galon USA = 3,785 litri
Hmmmm.... Americanii de rand sunt afectati de cresterea pretului. Patroana hotelului, Mountaineer Inn, Royal Wilson, imi spunea in urma cu cateva zile ca americanii nu mai pleaca de acasa, ca hotelurile nu mai sunt la fel de pline in aceasta perioada ca in trecut.

Pe de alta parte, o clienta a Mountaineer Inn se plangea. "Am platit cu 4, 15$ dolari pe galonul de benzina in New Jersey, iar aici in Vermont am gasit o benzinarie care avea pretul afisat 3,99$/galon", a explicat clienta. Ea a adaugat ca nu putea sa cumpere suficient combustibil dintr-o benzinarie, ci exista o limita de 75 de dolari.

In emisiunea lui Jon Stewart, Daily Show, o emisiune de satira, gen "Carcotasii", era dezbatuta problema combustibilului dintr-un alt punct de vedere... Amuzant si ironic... Proprietarii benzinariilor nu mai au suficiente numere "4" pentru a afisa pretul...


Pe langa posterele obisnuite de pe masini in care scrie "God bless America!", locuitorii taramului tuturor posibilitatilor au mai adaugat ceva: "Driving slower saves you money and gasoline!"

:))
Scoobytza

Niciun comentariu: