sâmbătă, 9 august 2008

"Ethics in the age of self-interest" , discutii despre Dumnezeu s'alte chestii

Unul dintre noii mei prieteni din America mi-a recomandat sa citesc urmatoarea carte "How are we to live? Ethics in the age of self-interest", a lui Peter Singer. Nu imi place filozofia si, cel mai probabil, dupa ce voi mai citi cateva pagini din aceasta carte ma voi da batuta. Not my tipe of writing.

Pentru cei care sunt interesati de "Com trebuie sa traim? Etica in epoca egoismului", pe site-ul urmator pot gasi cateva informatii: http://www.amazon.com/How-Are-We-Live-Self-Interest Tot el mi-a spus ca Dumnezeu nu exista si incearca sa ma convinga cu argumentele lui extraordinare "ca doar d'aia a studiat filozofie si politica timp de trei ani" cat de tare ma insel eu pentru ca am incredere intr-o entitate despre a carei existenta nu exista dovezi viabile inexistenta si despre care nu exista dovezi solide. Discutiile noastre au pornit de la un ton calm, tolerant (din partea mea) pana la un ton agresiv, in care unul dintre noi - adica David a incercat sa isi impuna opinia (You didn't buy me the book that you promise to change my mind). My dear friend, I don't care if you don't belive in God, but don't say that the other ones that don't share your opinion are closed minded. (asta a fost "pe englezeste" ca sa nu fiu acuzata ca scriu in Romana ca sa nu inteleaga cei de aici)

Timpul la Mountaineer Inn trece repede intre servit, housekeeping si alte chestii asemenea gasim timp sa citim, sa ne uitam la Tv, sa mergem in Brattleboro sau Wilmington,sa alergam, sa facem exercitii in "Ned's room", sa purtam discutii mai mult sau mai putin filozofice si, cel mai important, sa ne gandim la timpul pe care il mai avem pana ne intoarcem acasa.

Scoobytza

3 comentarii:

Anonim spunea...

FORZZA Scoobytza!!!

SUPER TARE BLOGUL! SI FOTOGRAFIA IN CARE ESTI SURPRINSA IN MASINA!!

Anonim spunea...

Si...? Ai citit toata cartea? cum e?

Scoobytza spunea...

servus! Am citit mare parte din carte insa nu e chiar genul meu. Imi place mai mult beletristica, mai putin filozofia. Cred ca ideile pe care le-am citit legate de etica si de felul in care o persoana poate tine cont de ea sunt interesante si atat. Mi-au placut cateva exemple din "Etica in epocaq egoismului". Spre exemplu, un tip foarte bogat a comis cateva excrocherii, iar Peter Singer a incercat sa analizeze de ce a facut asta in conditiile in care respectivul individ avea orice un om normal isi poate dori.

(PS: Sper ca te-am convins macar sa rasfoiesti cartea lui Singer).