duminică, 7 noiembrie 2010

Am citit si am vazut:)

"Nori grei deasupra castelului Blandings" a lui P.G. Woodhouse este ultimul volum pe care l-am citit in acest sfarsit de saptamana. Cartea am inceput-o de vreo doua-trei saptamani, dar niciodata nu mi-am gasit timp pentru a-mi finaliza lectura. Poate si pentru ca nu am fost impresionata de aceasta carte. Un rezumat al acestui volum l-am gasit pe site-ul www.cartedesucces.ro. O sa redau acest rezumat de pe acest portal pentru ca imi este prea lene sa fac unul la aceasta ora:

"Nori grei deasupra Castelului Blandings' e continuarea operei 'Fulger in plina vara'. Onorabilul Galahad, fratele lordului Emsworth, refuza sa isi publice memoriile care ar fi distrus reputatia multor aristocrati amici cu dansul din tinerete pentru a facilita totodata casatoria lui Ronnie Fish cu Sue Brown. La castelul Blandings se gaseste 2 indivizi care se straduieste sa ii fure manuscrisul. Lordul Emsworth e convins ca imparateasa, purceaua campioana, e in primejdie si ca vecinul ori, Sir Gregory Parsloe-Parsloe, i-o va fura ori i-o va otravi. Pana la urma purceaua mananca manuscrisul lui Galahad, hotii raman cu buzele umflate, insa indragostitii reusesc sa se casatoreasca. Titlul e risipit cu glume savuroase, personaje memorabile care starnesc hohote de ras si ne surprinzand neincetat cu replicile si peripetiile lor. Titlul a fost ecranizat sub aspectul unui mini-serial BBC cu Peter O'Toole in rolul fundamental"

- De ce nu mi-a placut volumul? Actiunea era mult prea obositoare, incalcita. Probabil ca o ecranizare a "Nori grei deasupra castelului Blandings" ar fi destul de faina.

Totodata, week-endul asta am putut vedea "The Girl with de Dragon tatto"
si "The Girl who played with the fire" ecranizarile a doua dintre cele trei volume ale romanului "Barbati care urasc femeile" al jurnalistului suedez Stieg Larson. Atat filmele cat si cartea din care, deocamdata, am apucat sa citesc doar un volum sunt foarte interesante si, chiar, reusesc sa te prinda. Cartea, mai putin 50 de pagini, am citit-o in cinci ore, pe drumul spre Iasi. O sa postez aici trailerele de la cele doua filme si va anunt ca in cinematografele clujene deja ruleaza ecranizarea celui de-al treilea volum scris de Stieg Larson "The girl who kicked the hornest nest".
1. The girl with the Dragon tatto:

2. The girl who played with the fire




De asemenea, sambata am vazut comedia "You again", care m-a cam dezamagit, desi credeam ca va fi pe gustul meu. O sa postez un trailer si pentru acest film, insa mie mi se pare ca trailerul este mai bun decat insasi pelicula.



Asta seara am vazut un film romantic destul de dragut - "The Switch" pe care il recomand. :)

Scoobytza

2 comentarii:

andrei spunea...

"Nori grei deasupra castelului Blandings" ia-o in contextul epocii :) E cartea care a dat nastere a ceea ce noi stim ca umor britanic, tipic, doar ca e prima tentativa.

Wodehouse a inventat acel majordom britanic (in contextul ironic pe care l-ai citit), pe care li s-au servit apoi toate filmele si romanele ulterioare.

Scoobytza spunea...

:)Promit ca o sa mai citesc ceva de el ca sa imi pot da seama de toate lucrurile astea. Deja am inceput o alta carte de la tine. Te pup:)