miercuri, 31 octombrie 2007

Halloween imitat, costume de inchiriat



Ziua de azi a trecut ca mai toate...linistita si fara prea mari evenimente, ziua de azi a fost lenesa.
De dimineata, m-am trezit din reflex si ca niciodata am ajuns intre primii la ziar...apoi...am documentat un subiect, iar ziua mea s-a dus linistita, s-a transformat in noapte...iar eu am vazut incet drumul dintre redactie si casuta mea.
Asta seara este Halloween-ul sau "sarbatoarea mortilor" cum e cunoscuta in Romania, dar oricum ar fi...tot imitatie americana este pentru mine.
Ieri am fost impreuna cu un coleg de facultate intr-un club la un bal mascat prilejuit tocmai de "sarbatoarea mortilor". Nu mi-am luat nici un costum (cu toate ca ar fi fost foarte simplu sa ma imbrac in tiganca), in schimb i-am analizat pe cei din jurul meu: doctori, calugarite, zoro, iepurasi play boy, tiganci si chiar pe Marilyn Manson...
Concluzia: IMITATIE! Incercam sa preluam sarbatori de la altii, fara sa ne pese de cele existente in cultura noastra... Inchiriem costume in cautarea unui eu...Jucam roluri.

Ieri am jucat cel mai simplu rol. Eu am fost Eu. Cristina Pirvu = Cristina Pirvu= Scoobytza= Eu

3 comentarii:

Anonim spunea...

Din pacate asa este... am adoptat tot ce e mai "putred" la alte natii. Ne pierdem identitatea. Nimeni nu mai este "eu". Sau aproape nimeni.

In alta ordine de idei iti doresc sa nu uiti de-alungul timpului ca ti-ai dorit sa devii o jurnalista adevarata.

Costumatii de carnaval copii si adulti spunea...

nu mi se pare rau sa mai diversificam distractiile... singura deviatie mi se par aceea de a transforma o sarbatoare importata intr-un cult.

Anonim spunea...

Daca anul acesta vei mai participa la o petrecere tematica si vei avea nevoie de costum, te invit pe www.costumtematic.ro