duminică, 29 iunie 2008

America vietii 4 - Sau sa intrebi un tip daca a fost la puscarie inainte de a iesi in oras cu el...

Aventurile naibi prin America asta. Vineri am cunoscut si noi primul om tanar din varful asta de deal sau de munte unde locuim. Un tip dragutel cu ochii albastrii, brunet, cam taranel, dar ce mai conta... aveam si noi un om de varsta noastra cu care puteam povesti. (sau cel putin asta credeam atunci) Tipul (SEAN este numele lui) ne-a invitat in oras. Fericite ca am putea scapa pentru cateva ore de locul cel mai izolat de pe planeta, am acceptat. Si fetele din Singapore au fost de acord sa ne insoteasca. Cinci fete cu un baiat. Nu a mai contat ca tipul avea un tatuaj pe una dintre maini cu o cruce sau ca avea inele negre cu capete de mort si cruci negre pe toate degetele. In imensa noastra imaturitate, a contat numai faptul ca plecam de la hotel si vedem un alt loc si altceva decat iarba, camp si iar iarba.

Sean trebuia sa vina la hotel la ora 8 ca sa ne ia cu masina. A venit la 7. Pari ne-a anuntat pe mine si pe Luiza, iar eu, ca de obicei, am mers sa il tin de vorba pana cand erau gata fetele. Prima mea intrebare: "De ce ai nu ai mers la facultate?", Sean: "Pentru ca imi place sa lucrez cu mainile, sa fac acoperise, sa pun carpete". (In mintea mea... da, da si porcii zboara! Cum sa iti placa astfel de munci? D'ohhhhhh)
Cu cateva minute inainte de a veni fetele, mi-a spus ca nu a mai ajuns acasa sa se schimbe pentru ca locuieste departe, dar ca si-a pus o camasa curata peste tricoul murdar si si-a cerut scuze. (In sinea mea... saracul o fi muncit mult:)))

Mi-a zis ca a venit cu jeep-ul lui dupa noi. (ce dragutz) si ca jeepul lui e cam stricat si vechi, dar tine mult la el. Ca are doua geamuri lipsa. Cand ne-am urcat in masina. DEZASTRU!!!! Nu i se deschidea o usa, iar inauntru... un jeg si un praf. Eu si Luiza eram imbracate frumos ca pentru iesit. Fetele din Singapore purtau hainele in care lucreaza. Cand m-am urcat in masina ma bucuram ca nu mi-am luat pantalonii deschisi la culoare pentru ca as fi putut lua jegul de pe scaunul din fata cu cutitul si puneam sa mai iau si o lingura doar ca sa fiu sigura ca il adun pe tot. Cred ca masina aia nu a fost curatata in veci. Plus ca aveam impresia ca imi miroase de undeva a urina. Tot drumul am ras cu fetele de situatie sau, cel putin eu, din cauza stresului. Pentru ca aveam o doza de cola in mana, de fiecare data cand scotea un cuvant beam din ea... la fel ca si alcoolicii.
Am urcat in Jeep-ul tipului si am pornit incet, dar sigur catre un loc unde puteam sa jucam mini-golf, mai exact un bar anonim, ca in filmele americane cu cowboi cretini care se impusca. Sean a platit pentru toate si am inceput sa jucam. Toate fetele taceau mai putin eu. Nici una nu il intreba nimic. Eu vorbeam cu el in ideea de a nu se simti prost ca ne-a scos la plimbare si ca nici una nu il baga in seama. Mai bine taceam.

Prima lui intrebare din timpul jocului a fost daca ne place absintul. Adica, acea bautura ingrozitoare . (Absintul este o băutură alcoolică tare, de obicei 70 grade, de culoare verzuie, preparată din frunzele unei specii de pelin (Artemisia absinthium), anason, angelică şi alte plante aromatice. Este un excitant al secreţiei gastrice, deoarece conţine substante amare (absintină). În doze mari este toxic.

Deoarece s-a constatat că în urma consumului de absint creşte agresivitatea, putând duce până la crimă, si se poate ajunge chiar la o stare de nebunie, producţia şi consumul de absint au fost interzise în Belgia (1905), Elveţia (1908), Statele Unite ale Americii (1912), Italia (1913), Franţa (1915) şi Germania (1923). - WIKIPEDIA


La foarte putin timp dupa, Sean s-a gandit sa ma intrebe daca poate sa mestece. Am crezut ca vrea sa mestece guma. De fapt, era vorba de tutun. L-am intrebat de ce mesteca tutun. Mi-a raspuns ca s-a lasat de tigari... de 3 zile. Era foarte, dar foarte scarbos. Scuipa tot timpul... Luiza se uita la mine, eu la ea, fetele la Luiza, eu la ele. Fiecare dintre noi era scarbita la maximul maximului.

Dar sa nu credeti ca asta este tot. In imensul meu interes pentru o converstie, am condus discutia catre modul lui de a se distra in imensa pustietate din Vermont. A zis ca nu sunt prea multe lucruri de facut aici. Asa ca se imbata, conduce cu viteza, merge la pescuit, sare de pe stanci cu prietenii ca sa simta durerea, apoi se imbata iar si joaca diverse jocuri in care se ard cu tigarile sau cu brichetele pe maini. Mi-a mai zis ca trupa lui preferata e Iron Maiden...La un moment dat, draguta cum sunt eu i-am zis ca ar putea sta pe Internet (nu ii place) sau ca ar putea citeasca o carte (avea numai cinci clase.A fost dat afara din scoala deoarece a avut probleme cu profesorii. Probabil a batut vreun prof :))). Mi-a spus ca nu ii place sa citeasca, dar ca a citit mult in PUSCARIE!!!!In acel moment, inghiteam in sec si radeam ca proasta, cum fac atunci cand sunt stresata. Am crezut ca mor acolo. L-am intrebat pentru ce a fost inchis si pentru cat timp... Mi-a raspuns mai sincer decatr mi-as fi dorit vreodata...pentru furt. A furat dintr-un magazin. "I broke into a store" (bine ca nu a fost inchis pentru viol. Daca spunea asta cred ca as fi putut face infarct)

La putin timp dupa mirifica conversatie in care nu stiam daca ar fi cazul sa o luam la fuga sau sa ramanem cu el, am decis sa mergem sa mancam. Pentru ca barul unde am jucat minigolf nu servea mancare buna sau ceva de genul, am hotarat sa mergem la o pizza in drum spre casa. Spre marea noastra fericire, toate pizzeriile si toate locurile in care am fi putut manca s-au inchis.

Cand eram in drum spre casa, "dragul" de Sean ne-a intrebat daca vrem sa o luam pe alt drum decat cel obisnuit. I-am raspuns scurt NU. Cand am ajuns la hotel, ne-am luat "la revedere", iar elne-a intrebat daca vrem sa mai iesim duminica undeva. I-am spus ca nu ca nu stim, raspunsul din mintile noastre, ale tuturor... "IN VIATA
MEA NU MAI IES IN ORAS CU INDIVIZI CA TINE!!!"



Si invatatura din aceasta aventura: Never go out with strangers. If you want to get out with a guy ask him: Have you ever been to jail?

Niciodata sa nu iesi in oras cu straini. Daca vrei sa iesi cu un tip, intreaba-l: Ai fost vreodata la inchisoare?
SCOOBYTZA

Un comentariu:

Anonim spunea...

=)) tu scooby... deci... prea tare=)) dar... lasatzi-o mai moale=)) am ras bine de poveshtile voastre... ca shtii ca nu ma pot abtine.. imi place cum scrii... tocmai aseara am terminat de citit PsihoKilleri... o carte foarte scarry.. despre cei mai mari psihopati ai tuturor timpurilor... canibali si alea alea:)) care... aparent erau chiar foarte normali... si in background procesau nishte crime supper mishto de altfel.. dar noah... =)) cand ajungeti acasa... o sa te pun sa citeshti cartea.. si dupa ce-o citeshti.. sa citeshti ce-ai scris e blog... =)) sper sa nu leshini :))