luni, 23 iunie 2008

America vietii

Da. Am ajuns. Suntem in minunata si prea extraordinara America. Dupa ce am calatorit vreo 27 de ore, dupa ce am schimbat patru autobuze ca sa ajungem la destinatie am reusit. Suntem in West Dover, Vermont, la Mountaineer Inn.

Aventura noastra a inceput in noaptea de 16-17 iunie cand am pornit cu autocarul catre Budapesta. Acolo, ne-am dat seama ca avionul nostru avea intarziere patru ore asa incat ne-am schimbat biletele. Ruta era Budapesta - Amsterdam, Amsterdam- Boston. Pentru ca avionul apartinand Maleva Airlines a intarziat am pierdut legatura catre Boston. Am asteptat apoi un avion care ne-a dus in Paris, iar din Paris am ajuns in Boston. La aeroportul din Boston, am avut o mare surpriza... bagajele noastre s-au evaporat. Asa incat...timp de trei zile nu am avut haine.

La aeroport un tip dragut care se ocupa de bagaje s-a oferit sa ne conduca pana la metrou si ne-a dat periute de dinti si inca cateva lucruri utile. Tipul ne-a aratat cum sa ajungem la hostelul unde eram cazate. Cand am iesit din aeroport am avut o alta 'surpriza'... ploua. Asa ca... va puteti imagina tabloul. Noi doua fara haine, singure intr-un oras mare, dupa 27 de ore de mers cu autobuzul, respectiv cu avionul...chiar aveam nevoie de un dus.

Am ajuns cu bine la hostel si am cunoscut pe drum o ucraineanca venita si ea in state cu Work&Travel. Hostelul ingrozitor! cu cinci persoane in camera. A trebuit sa ne pazim una pe cealalta pana am facut dus. Am rugat-o pe ucraineanca sa ne treazeasca la 5 si jumatate dimineata ca sa ajungem cu bine la autogara. Ne-a trezit la 4. Am pierdut vremea prin hostel si am mancat numai cativa covrigi...

Am pornit apoi inspre autogara. Ne-am luat bilete. Acolo am cunoscut un tip, care ne-a povestit ca s-a intors din Nigeria si ne-a facut cinste cu cate un sandvis de la McDonalds. Tipul foarte curios ne-a intrebat cand l-am refuzat. "Prietenii vostrii nu va platesc mancarea?"

Apoi aventura a continuat. Am schimbat patru autobuze pana in West Dover, iar pentru unul dintre ele a trebuit sa asteptam in pustietate trei ore. Noroc ca am avut un loc de unde sa ne cumparam mancare.

Cand am ajuns la Mountaineer Inn am avut o alta surpriza. In jurul nostru numai oameni de varsta a treia. Locuim intr-un hotel pentru mosi.:))
Acum ne-am mai obisnuit cu ideea.

Zilele trecute am mers la un concert tinut la o ferma, intr-un hambar. A fost cel mai tare concert ever. O trupa cantand intre porci, oi, lame, capre si alte animale asemenea...:)) Eu si Luiza eram cele mai frumos imbracate. Restul aveau haine parca luate direct din second si puse pe ei... :)) Ca in filmele americane cu fermieri imbracati in salopete si camasi in carouri.:))


In ultimele doua zile am fost la alergat.:D

• Scoobytza

3 comentarii:

Anonim spunea...

Care a fost raspunsul la "prietenii vostri nu va platesc mancarea?" :)) Prima data asa a sunat de parca sunteti niste animale care trebuie hranite. Frumoasa relatare, se pare ca am aflat si eu cum ati calatorit, cu ce si unde :)
Astept sa mai scrii, astfel sunt si eu la curent cu noutatile :P
Aveti grija de voi.

Anonim spunea...

eo tot la concertu printre porci ma gandesc:)) Imi aduc aminte si de Scorpions la sibiu, erau porci in public.. :)) spor la peripetzii, ceao:)

MunteanUK spunea...

Las' ca altii au rabdat si mai mari greutati ca sa ajunga in America...

...drumuri prin intreaga Europa (pe jos sau cu o caruta), inghesuiala pe vapor, stat in 'carantina' la NY.

vad ca tu ai scapat destul de usor!