miercuri, 25 iulie 2007


•Inspectorii OPC Valcea au dat
Amenzi in valoare de 34.000 lei

Săptămâna trecută inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului au efectuat 53 de controale la agenţii economici care prestau servicii sau comercializau produse şi au dat 23 de amenzi în valoare totală de 29.000 lei. De asemenea, aceştia au primit şi au soluţionat 15 reclamaţii primite de la vâlceni.
Printre reclamaţiile se numără şi una făcută unei societăţi care se ocupă cu transportul de persoane pe ruta Drăgăşani – Râmnicu Vâlcea. Firma a fost reclamată deoarece şoferul acesteia nu a oprit într-o staţie de autobuz.
Un vâlcean a sesizat OPC Vâlcea, în data de 18 iulie a.c., nereguli la două cartele Orange. Se pare că omul cumpărase 2 cartele reîncărcabile cu valoare de 12 euro la un curs de 4 lei/ euro, mult mai mare decât cel din ziua respectivă.
O altă reclamaţie făcută de un vâlcean este împotriva companiei Electrica. Acesta reclama modul în care s-a făcut facturarea la energia electrică. Directorul Oficiului pentru Protecţia Consumatorului, Daniela Ştefoane, ne-a declarat: „ În general se reclamă modul cum s-a făcut reeşalonarea banilor către Electrica. Oamenii apelează la noi pentru că acolo nu au cu cine vorbi”.
Conform planurilor tematice, în cursul săptămânii trecute inspectorii OPC Vâlcea au controlat calitatea şi modul de comercializare al produselor în magazine, supermarketuri, hipermarketuri. Astfel, angajaţii OPC Vâlcea au controlat 19 agenţi economici fiind amendaţi 16 dintre aceştia cu o sumă în valoare totală de 14.800.
Printre neregulile găsite de inspectori se numără lipsa etichetelor la unele produse, neafişarea preţurilor, a programului de funcţionare. De asemenea, aceste firme nu aveau afişată denumirea şi nici sediul. Inspectorii au dispus remedierea deficienţelor întâlnite şi au oprit comercializarea produselor neetichetate.
În comuna Perişani, la magazinul mixt care îi aparţinea Mariei Ţiţirigă erau scoase la vânzare mai multe produse alimentare (peşte hamsie, măsline, cârnaţi) erau scoase la vânzare fără să fie etichetate. În urma controlului, produsele au fost oprite de la vânzare, iar proprietara magazinului a fost amendată cu suma de 3000 lei.
De asemenea, inspectorii au controlat firmele care vindeau produse alimentare la Târgul Anual din comuna Bălceşti. Şi aici au fost găsite nereguli. Astfel, firma SC Cosmo-Orizont SRL din judeţul Olt comercializa mici şi pastramă de oaie fără să aibă documente de provenienţă pentru acestea sau etichete cu elementele de identificare si caracterizare ale produsului. Pentru aceste abateri de la legislaţia în vigoare, societatea a fost amendată cu suma de 2000 lei.
La Târgul anual organizat în comuna Titeşti cu ocazia sărbătorii Sfântului Ilie, angajaţii OPC Vâlcea au controlat şi o tiribombă. Societatea căreia îi aparţinea tiribomba nu avea afişate informaţiile privind modul de utilizare al acesteia şi avertismentele privind utilizarea. Pentru neregulile pe care le-au găsit, inspectorii au aplicat o amendă în valoare de 3000 lei.
• Cristina PÎRVU

Niciun comentariu: