miercuri, 25 iulie 2007

Ion Tudor – noul şef al PSD Rm. Vâlcea

• Pesediştii râmniceni şi-au ales structurile de conducere
Ion Tudor – noul şef al PSD Rm. Vâlcea

• Peste 300 de membri ai Partidului Social Democrat au participat joi, 19 iulie a.c., la Sala Sindicatelor din municipiu, la Conferinţa Organizaţiei Municipale a PSD, la care a participat şi unul dintre liderii de la centru, Victor Ponta. Evenimentul politic a avut drept scop organizarea alegerilor pentru noua structură de conducere a PSD Rm. Vâlcea

Renunţări politice

Deşi, iniţial, au fost anunţaţi doi candidaţi la preşedinţia organizaţiei municipale - Dumitru Stancu şi Gheorghe Udubae – ambii au renunţat la ideea de a se lansa în cura pentru preşedinţia PSD Rm. Vâlcea.
O surpriză a fost, însă, a fost candidatura omului de afaceri, Ion Tudor, care întrebat de presă cu o zi înainte de alegeri dacă îşi doreşte fotoliul de preşedinte al organizaţiei mai sus menţionate, a preferat să păstreze misterul.

Forme fără fond

Prima figură proeminentă din PSD Vâlcea care a luat cuvântul la tribună, a fost Ion Cîlea, şeful pesediştilor vâlceni, care a prezentat activitatea partidului.
La 7 luni de la alegerile europarlamentare vor avea loc alegerile locale. Va fi cel mai important moment din activitatea organizaţiei municipale Râmnicu Vâlcea. Deşi la nivel organizaţiilor judeţene, ne-am situat pe locul 5 în ţară la alegerile generale, în anul 2004 am pierdut funcţia de primar şi am câştigat numai 5 locuri de consilieri. Eşecurile au avut, de multe ori, motive subiective, organizaţia lăsându-se indusă în eroare de jocurile ascunse ale unor colegi. La scrutinul din 2008, trebuie să convingem electoratul printr-o campanie intensă că avem un candidat mai bun la Primăria Râmnicului decât actualul primar cu un program electoral cu pregnanţă socială. Trebuie să începem campania pentru primărie de săptămâna viitoare” – a precizat preşedintele PSD Vâlcea.

Cîlea a măcănit timp de două ore

De asemenea, în discursul său, Ion Cîlea le-a spus membrilor PSD că trebuie să fie prezenţi la toate manifestările care au loc în judeţul nostru. „Este necesar să fim prezenţi la toate manifestările sportive, culturale şi chiar religioase care se organizează pe raza municipiului. Trebuie să devenim cât mai vizibili, trebuie să le scoatem râmnicenilor din cap ideea că totul i se datorează primarului Gutău. Trebuie să le spune oamenilor că primarul nu este decât o curea de transmisie între ei şi consiliul local”- a declarat el.
Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, a plictisit vădit participanţii la evenimentul politic de la Sala Sindicatului, cărora le-a vorbit, fără sens, despre tot felul de iniţiative politice proprii, prost concepute şi fără noimă.
De asemenea, conducătorul PSD a afirmat: „Organizaţia Vâlcea doreşte şi susţine sistemul de vot uninominal şi am demonstrat asta prin cele 65.000 de semnături fiind pe primul loc în ţară pentru susţinerea votului uninominal. Pentru Senat se susţine votul uninominal autentic, iar pentru Camera Deputaţilor se susţine forma mixtă propusă de Pro Democraţia”.
La tribună au mai urcat pe rând, fostul preşedinte al PSD Rm. Vâlcea, Dumitru Stancu, deputatul Aurel Vlădoiu, Nicu Spiridon, Ion Tudor, Victor Ponta şi alţii.
Printre cei care au luat cuvântul s-a numărat şi doctorul Adrian Bănăţeanu, medic în cadrul Spitalului Municipal Drăgăşani. În discursul său, aceasta a făcut referire la protestul Asociaţiei Pro Democraţiei, care a sancţionat decizia PSD de a amâna promulgarea legii privind votul uninominal. „De când legislativul României poate fi influenţat de o organizaţie non-guvernamentală autoinventată? Pe cine reprezintă această Pro Democraţia? Este părerea lor şi este foarte bine să o susţină, însă eu cred că legislativul nostru are oameni suficient de capabili care să conducă această ţară şi care să dea legi” – a menţionat medicul.

Ponta a încercat să calmeze spiritele

Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, l-a mai temperat puţin pe medicul PSD-ist cerându-i să nu mai fie aşa înverşunat contra protestului organizat de cei de la Asociaţia Pro Democraţia. „La fotbal echipa noastră joacă cu cealaltă. Nu ne batem cu jandarmii, nu ne batem cu suporterii, nu ne batem cu altcineva. Nu vă mai bateţi cu Pro Democraţia, nu vă bateţi cu mass-media că nu câştigăm. Noi câştigăm când ne batem cu PD-ul şi PNL-ul. Asta este sugestia mea fotbalistică”- i-a spus în glumă Victor Ponta lui Adrian Bănăţeanu.
Ion Tudor, candidatul pentru preşedinţia PSD Rm- Vâlcea a ţinut şi el un discurs în care le-a făcut câteva sugestii PSD-iştilor. „Trebuie să reprezentăm bine marea categorie a pensionarilor şi tot atâta atenţie trebuie să îi acordăm zonei active a populaţiei: întreprinzătorilor şi salariaţilor. Trebuie să promovăm tineri competenţi, care să ne îndeplinească aşteptările şi care să corespundă valorilor noastre” – a opinat Ion Tudor.

Ion Tudor – candidat unic

Cel mai aşteptat moment al serii a fost alegerea noii conduceri a PSD Râmnicu Vâlcea. Având în vedere că la funcţia de şef al pesediştilor râmniceni a fost un singur candidat, Victor Ponta a propus înlocuirea votului secret, cu cel deschis. Astfel, Ion Tudor a fost votat în unanimitate.
De menţionat că la Conferinţa Organizaţiei Municipale a lipsit contracandidatul lui Mircia Gutău la Primăria Râmnicului, Gigi Matei, deşi, acesta anunţase, cu ceva vreme în urmă, că va candida şi el pentru această funcţie.
• Cristina PÎRVU

Niciun comentariu: