marți, 13 mai 2008

Plimbare-ntr-ale birocratiei

Dupa o saptamana intreaga in care am facut ture intre facultate si unul dintre multele sedii ale Universitatii Babes-Bolyai in sfarsit am capatat mult doritele foaie matricola si note in carnetul de student. Am fost frapata de usurinta cu care ti se iau banii pentru o taxa de urgenta si de greutatea cu care primesti obiectul pentru care ai platit. Cel putin mie mi s-a intamplat asta. AM platit o taxa de 45 de lei (30 de lei + 15 lei taxa de urgenta) pentru foaia cu excelentele mele rezultate la invatatura intr-o prea minunata zi de miercuri. In acea extraordinar de frumoasa zi, pentru ca mai ca nu muream de cald, secretara mi-a spus ca voi primi foaia matricola vineri. Am zis ca e ok si i-am dat carnetul de student unde trebuiau sa fie trecute notele. Tot vineri trebuia sa il reprimesc. Si uite asa a trecut acea zi de miercuri.

La termentul stabilit, nu de mine, am pornit frumos cu noaptea-n cap (pe la vreo 10 dimineata) catre cele doua sedii. Si... surpriza. La biroul de eliberare studii inca nu sosise foaia mea matricola. La secretariatul facultatii inca nu fusese completat carnetul de student, insa o doamna secretara de la o alta specializare m-a ajutat trecand o parte din situatia mea scolara in carnet. Tot atunci am vorbit si cu casiera si, in acelasi timp, curierul facultatii ca nu a trimis documentele la Biroul de Eliberare Acte Studii. (HEI, tanti, vezi ca am platit taxa de urgenta!) Din fericire, am primit asigurari ca luni voi putea primi actele. Si asa a fost, insa numai marti am putut obtine o stampila pe plicul cu foaia matricola.


Si uite asa decurg toate prin facultatea mea. Dupa atata umblat. Dus/intors la facultate si inapoi...In sfarsit, ca o victorie, azi m-am vazut cu documentele in mana.

Niciun comentariu: