luni, 12 mai 2008

Vedetele parodiate la „Miss travesty România 2008”






Andreea Marin, Cher, Madonna, Scufiţa Roşie, Oana Zăvoranu, Andreea Bănică, Andreea bălan, Britnez Spears au fost imitate şi parodiate la concursul „Miss Travesty România 2008”

Cristina PÎRVU
cristinapirvu@ziuadecj.ro

Elodia (Sibiu), Fashionista (Ploieşti), Cruella Devyl (Baia Mare), Steffany de Monaco (Sfântu Gheorghe), Euphorika (Bucureşti), Tania (Hunedoara), Dana von Kronstadt (Braşov), Petruţa Grasa (Cluj Napoca) şi Andreea Marin (Timişoara) s-au întrecut sâmbătă la ediţia a patra a concursului „Miss Travesty România 2008” care a avut loc în Club Angels din Cluj Napoca. Îmbrăcaţi în ţinute care mai de care mai provocatoare, travestiţii s-au întrecut pentru a deveni „cea mai frumoasă dintre frumoşi”. Machiaţi în culori ţipătoare, cu fuste şi rochiţe scurte cei nouă participanţi la concursul „Miss Travesty România 2008” au dat tot cea au putut din ei imitând şi parodiind vedete din străinătate şi din România. Unul dintre cele mai incendiare show-uri a fost creat de clujeanul Petruţ alias Petruţa Grasa cel care a şi câştigat tilul de „Miss România Travesty 2008”. Pe ritmurile piesei „Like a Virgin”, Petruţa Grasa a imitat-o pe Madonna. Alături de cei patru dansatori ai săi, Petruţa şi-a unduit corpul şi le-a arătat celor peste 100 de participanţi ce înseamnă un show adevărat. La următoarea probă, cea de parodiere a unui personaj, Scufiţa Roşie şi Lupul cel Rău şi-au făcut simţită prezenţa pe scena clubului Angels din Cluj Napoca. Îmbrăcată într-un dres roşu, Petruţa Grasa a cântat şi a dansat în faţa publicului încercând să arate că Scufiţa Roşie nu este atât de inocentă cum o ştim din poveştile de adormit copii. O altă prezenţă deosebită a fost cea a Cruellei Devyl din Baia Mare. Venită direct din filmul „101 dalmaţieni” ea i-a speriat şi încântat în acelaşi timp pe participanţi, concurenţi şi membrii juriului. Cruella s-a prezentat la concurs în clasica ei ţinută alb-negru adaptată părului şi a parodiat-o pe Monica Anghel, complexată de kilogramele în plus. Şi Elodia cea dispărută, găsită de Dan Diaconescu de la OTV şi iar pierdută şi-a făcut apariţia în acest an la concursul de Miss. Elodia a imitat-o fără succes pe Andreea Bănică, însă de la notele mici a salvat-o rochiţa scurtă. Cum nici vedeta vedetelor nu putea lipsi, bucureşteanca Euphorika a ales să o parodieze pe Oana Zăvoranu.

Concursul „Miss Travesty România 2008” a fost cu mult peste concursurile obişnuite de Miss, prestaţia scenică a travestiţilor români fiind de excepţie. Cu un buget minim, de numai 6.000 de lei, bani adunaţi din donaţii ale membrilor comunităţii gay/lesby, Asociaţia Be an Angel a organizat un show de excepţie. „ Am cerut sponsorizări de la Iulius Mall, Polus Center şia alte mari companii clujene, dar am fost refuzaţi pentru că nu au dorit să îşi asocieze numele cu noi”, a comentat în timpul spectacolului, Lucian Dunăreanu, unul dintre organizatori. El a ţinut să precizeze că travestiţii sunt bărbaţii care se îmbracă ocazional în haine de femeie acest lucru neţinând cont de orientarea sexuală. „Acest concurs a fost adresat tuturor bărbaţilor care au curajul să imite femei sau să parodieze vedete”, a explicat Dunăreanu. „M-am antrenat o lună de zile seară de seară pentru concurs”, a declarat Petruţa Grasa, deţinătoarea trofeului „Miss Travesty România 2008”.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Super tari articolele tale! Ai stofa! Felicitari.